Persondataforordningen

Persondataforordningen
Ejer- og andelsboligforeninger, Maj 2018

Vi er i fuld gang med at møde mange af jer til årets ordinære generalforsamlinger. Det er en spændende tid med fuld fart på for vores administratorer. Indtil videre har vi gennemført 565 generalforsamlinger, men vi mangler stadig en del. Selvom det er sæson for generalforsamlinger, så sker der også andre ting. Bl.a. står Persondataforordningen for døren. 

Foreninger er omfattet af Persondataforordningen

Ejer- og andelsboligforeninger er omfattet af Persondataforordningen, som træder i kraft her den 25. maj. Vi har mødt en del af jer til vores gå-hjem-møde i Kgs. Lyngby og i Viby J., hvor vi har orienteret om, hvad det betyder for foreninger at være omfattet af Persondataforordningen. Kort fortalt skal bestyrelsen udarbejde en politik og forretningsgang, der beskriver, hvordan bestyrelsen sikrer, at forordningen overholdes. Foreningen er samtidig dataansvarlig og skal påse, at leverandører der behandler foreningens data (databehandler) også overholder forordningen. Newsec er databehandler, da vi fx har adgang til medlemmernes navne, adresser, e-mailadresser, kontooplysninger mv. 

Midt i maj modtager I alle et brev fra os, som indeholder et tillæg til administrationsaftalen samt en databehandleraftale, som vi beder jer underskrive og returnere til os. Vi vedlægger også et udkast til en politik, som I frit kan vælge at benytte. Derudover hjælper vi jer til at komme i gang med en forretningsgang. Vi opstiller en række spørgsmål/punkter, som I skal tage stilling til for at kunne fastlægge en forretningsgang. 

Vi anbefaler, at I allerede nu planlægger at holde et bestyrelsesmøde midt/slut maj, hvor I kan tage stilling til Persondataforordningen. 

Orienteringsbreve År 2019