Opdatering til bestyrelsen vedrørende corona, nr. 3

Opdatering til bestyrelsen vedrørende corona, nr. 3
02. april 2020

Vi sætter stor pris på den gode feedback, vi har fået på vores nyhedsbreve med corona-opdateringer. Vi er glade for, at rigtig mange af jer læser med.

Normalt gennemfører Newsec over 800 generalforsamlinger i løbet af foråret. Typisk er marts, april og maj nogle travle måneder. Sådan bliver det ikke i år. Vi nåede kun at gennemføre ca. 40 generalforsamlinger inden corona-situationen ramte os.

Indkaldelser er fortsat sat i bero

Vi følger fortsat myndighedernes udmeldinger og retningslinjer, herunder begrænsningerne i forhold til at forsamle sig. Derfor har vi sat indkaldelser til generalforsamlinger i bero indtil videre.

Hvis bestyrelsen ønsker, at vi indkalder til generalforsamling, så gør vi det gerne. Men vi understreger, at det vil være på egen risiko og omkostning, såfremt det viser sig, at generalforsamlingen ikke kan afvikles grundet myndighedernes retningslinjer.

Trods en mulig gradvis genåbning af Danmark, må bestyrelsen nok indstille sig på, at forårets generalforsamling bliver afviklet til sommer eller efteråret. En senere afholdelse betyder, som tidligere nævnt, ikke at generalforsamlingen er ugyldig.

For mindre foreninger har vi i Newsec på kort tid fået etableret et antal virtuelle møderum, hvor foreningens medlemmerne kan deltage live. I første omgang vil dette være en mulighed for foreninger med under 30 medlemmer. Det kræver dog, at I er enige i foreningen om denne fremgangsmåde. Kontakt din daglige administrator pr. mail for råd og vejledning.

Vi vil gerne slå et slag for digital generalforsamling

I Newsec har vi arbejdet med fremtidens generalforsamlinger, og vi kan derfor nu lancere en forbedret udgave af vores produkt - digital generalforsamling. Her sættes tid og sted ud af kraft, og generalforsamlingen foregår rent digitalt. Newsec stiller digital generalforsamling til rådighed for alle vores kunder, og i resten af 2020 kan produktet benyttes til at afholde generalforsamlinger uden ekstra beregning, såfremt afholdelse af generalforsamlingen er en del af jeres kontrakt.

Flyer vil tilgå til alle vores kunder om digital generalforsamling i løbet af april.

Vær opmærksom på, at de fleste vedtægter ikke tager højde for muligheden for gennemførelse af en digital generalforsamling. Derfor vil det kræve, at I som forening, tager stilling og få det vedtaget samt indføjet muligheden for digital generalforsamling i jeres vedtægter.

I Newsec har vi et forslag til vedtægtsbestemmelse klar, som I kan vedtage på førstkommende generalforsamling, så I har muligheden for dette alternativ fremover.

Andelsboligforeninger, hvor vedtægter ikke skal tinglyses, har mulighed for uden omkostninger at indføre digital generalforsamlinger.

Ejerforeninger, hvor vedtægterne skal tinglyses, vil have engangsomkostninger til tinglysningen. Newsec tilbyder en introduktionspris på 25% rabat på tinglysningsbehandlingen eks. tinglysningsafgift.

Hvis I er interesserede i at høre mere om den digitale generalforsamling, skal I kontakte jeres daglig administrator.

Vi er i dialog med banker og realkredit om udsatte foreninger

Som Danmarks største foreningsadministrator sætter Newsec en ære i at være der for vores kunder hele vejen. Vi er særligt opmærksomme på vores kunders behov - og at disse også er forskellige.

I Newsec har vi derfor taget kontakt til de store banker og realkreditinstitutter om hjælp til de af vores kunder, som kan få likviditetsproblemer på grund af corona-situationen Det er typisk foreninger med mange erhvervsejer og -lejere, som ikke kan betale fællesudgifter eller husleje, hvilket påvirker foreningens likviditet.

Dialogen har været positiv, og da løsningerne er meget individuelle, findes ikke én løsning for alle kunder med ovennævnte udfordringer. Vi er dog ved at tage kontakt til de foreninger, hvor vi vurderer der er udfordringer, men I er også velkomne til at kontakte jeres daglig administrator, hvis det gælder jer.

Kontakt os pr. e-mail

De fleste medarbejdere i Newsec arbejder hjemmefra, hvorfor vi fortsat skal opfordre til, at vi bliver kontaktet pr. mail. Ligesom I naturligvis også er meget velkomne til pr. mail at bede om at blive ringet op. Telefonerne er viderestillet, og vi bestræber os på, at betjene kunderne bedst muligt trods de udfordringer, som situationen giver os alle.

Påskeferien står for døren og Newsecs Foreningsafdeling har for bedre at kunne imødegå de mange udskudte generalforsamlinger, valgt at lade vores medarbejdere holde påskeferie i hele næste uge. Så vores kontor er lukket mandag, tirsdag og onsdag samt i påskedagene, men vi ser frem til at assistere jer på den anden side af påsken.

Foreninger Orienteringsbreve År 2020