Det danske ejendomsmarked

Forår 2023

Private lejeboliger har vundet frem som boligform

Det er et af resultaterne i en analyse fra Newsec om de sidste 10 års udvikling på boligmarkedet. I rapporten kan man bl.a. læse hvordan befolkningsudviklingen skaber behov for flere boliger, og at behovet er størst i landets største byer. Lave renter fik ejerboligpriserne til at stige kraftigt i 2010’erne og frem til 2022, mens huslejen steg i et moderat tempo. I samme periode gik private lejeboliger markant frem som boligform. Huslejen er vokset i takt med indkomstudviklingen i de senere år og fortsætter, modsat ejerboligpriserne, med at stige i 2022.

Rentestigninger ramte markedet for boligudlejningsejendomme i 2022, og resulterede i faldende handelsaktivitet og stigende afkastkrav. Boligudlejningsejendomme har dog mange kvaliteter, der gør dem attraktive hos investorerne – også fremadrettet. Udsigterne for boligudlejningsmarkedet i 2023 afhænger i høj grad af renteudviklingen. Der vil blive øget fokus på værdiskabelse via løbende indkomst. Newsec vurderer, at der fortsat vil være mange købere, der ønsker at placere midler i aktiver, der giver et stabilt langsigtet cash-flow. 

Læs mere om det danske ejendomsmarkedet i rapporten nedenfor.

Kontaktperson

Få analyser på mail

Newsec Y|R Tool

I Newsec Yield & Rent Tool finder du omfattende og dybdegående indsigter om det danske ejendomsmarked. Værktøjet giver overblik over aktuelle niveauer for markedsleje- og afkast på en overskuelig og detaljeret måde.

Vil du vide mere?

Hvem er Newsec? Læs mere
Ejendomme til salg / leje Søg ejendomme>>
Analyser Læs mere>>
Newsec Advisory Kontakt os >>