Det danske ejendomsmarked

Efterår 2022

Come-back for ejendomsinvesteringerne i 2. kvartal

Ejendomsinvesteringerne kom stærkt tilbage i 2. kvartal efter en kort afmatning i 1. kvartal, der bl.a. skal ses i lyset af krigen i Ukraine og den deraf afledte usikkerhed. Der blev handlet ejendomme for 24,4 milliarder kr. i 2. kvartal, hvilket er et rekordhøjt niveau og tyder på, at handler, der kan være sat på ”stand by” i 1. kvartal, blev gennemført kort efter. Ser man på årets første halvår er transaktionsværdien stort set på samme – meget høje – niveau som i 1. halvår 2021. Der blev handlet ejendomme for 43,9 milliarder kr. i årets første halvår.
 

Læs om den seneste udvikling i rapporten ”Det danske ejendomsmarked – efterår 2022”

  • De pessimistiske forventninger til fremtiden fylder meget, men det er svært at få øje på konkrete beviser på en økonomisk nedtur.
  • Pilen peger opad for markedsrenterne, og det finansielle klima er blevet køligere.
  • Fortsat stor interesse for danske ejendomme blandt udenlandske investorer – de efterspørger boliger og industriejendomme.
  • Afkast på ejendomme har været faldende over en længere periode, men nu betyder stigende renter og usikkerhed, at afkastet så småt er begyndt at vende opad.
  • Inflationen giver mulighed for høje lejestigninger. Hvor meget lejeniveauet kommer til at stige, afhænger af den samlede balance mellem udbud og efterspørgsel, og af lejers konkrete forhandlingsposition over for udlejer.

Kontaktperson

Få analyser på mail

Newsec Y|R Tool

I Newsec Yield & Rent Tool finder du omfattende og dybdegående indsigter om det danske ejendomsmarked. Værktøjet giver overblik over aktuelle niveauer for markedsleje- og afkast på en overskuelig og detaljeret måde.

Vil du vide mere?

Hvem er Newsec? Læs mere
Ejendomme til salg / leje Søg ejendomme>>
Analyser Læs mere>>
Newsec Advisory Kontakt os >>