To lejemål med en identitet

Baggrund

Ejendommen på Hammerensgade 6 i København K, der oprindeligt var PFA’s hovedkontor, fungerer i dag som et flerbrugerhus med flere lejere. Dahl Advokater lejede sig ind på 3. sal i 2017, og grundet tilgang af medarbejdere fik de behov for yderligere plads. Lejemålet på 2. sal bliver ledigt, og Newsec bliver som bygherrerådgiver hyret ind til en større ombygnings- og restaureringsopgave sammen med entreprenør JDN Entreprise A/S. Målet var at sikre, at indretningen på begge etager blev så identiske som muligt og samtidig genskabe de oprindelige herskabelige rammer. 

Udfordringer

Ombygningerne var gennemgribende og i en tid med Corona, hvor alt var lukket ned, krævede det ekstra tålmodighed fra lejer, lejers arkitekt, entreprenør og bygherrerådgiver at komme i mål med opgaven på seks måneder. For at kunne løse opgaven boede lejerne på 3. sal, mens 2. sal blev istandsat, og herefter flyttede lejerne ned i de nyistandsatte lokaler på 2. sal, så istandsættelsen af 3. sal kunne gå i gang.

Løsninger

Materialevalget har spillet en afgørende rolle for at lykkes med, at de to etager nu hænger sammen designmæssigt og fremstår som et lejemål. På begge etager blev der arbejdet med at etablere samme lofter, gulve, døre, farver og inventar. I forbindelse med forundersøgelserne af gulvene blev der under de pletvis pudsspartlede gulve fundet et gammelt slideparketgulv. Pudslaget havde ødelagt det underliggende trægulv, og derfor blev der monteret et nyt sildebensparketgulv, ligesom de oprindelige stukkanter også blev genskabt.

I forbindelse med genskabelsen af de høje herskabelige rum blev der også arbejdet med akustikken. Her blev der leveret lamelvægge og inventar fra Bygholm Wood A/S, som har haft stor indflydelse på lydmiljøet og har sammen med fløjlsgardiner reduceret efterklangstiden markant i alle rum. Lamelvægge og lamelinventar har samtidig skabt en glød, der sammen med sildeparketgulvene giver de høje rum varme og struktur.

Newsec har drevet og styret restaurerings- og istandsættelsesopgaven, herunder sikring af de byggetekniske udfordringer og løsninger, samt sikret de økonomiske rammer og håndteret alle interessenter i og omkring ejendommen.

  • Resumé Byggeteknisk Rådgivning
  • Beliggenhed Hammerensgade 6, København K
  • Kunde PFA Ejendomme A/S
  • Status Januar 2021 – maj 2021
  • Serviceydelser Drift og styring af restaurerings- og istandsættelsesopgaven

Galleri

Fakta om projektet

Opgave: Ombygning og restaurering
Byggeperiode: Januar 2021 – maj 2021
Bygherre: PFA Ejendomme A/S
Bygherrerådgiver: Newsec 
Lejer: Dahl Advokater
Hovedentreprenør: JDN Entreprise A/S 
Leverandør af lamelvægge og inventar: Bygholm Wood A/S 

Jeg vil gerne kontaktes

Kontakt os, hvis du gerne vil høre mere om byggeteknisk rådgivning.

Flemming Poulsen Head of Technical Management Services Direkte +45 86 75 63 70