Nyhedsbreve

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd, der er relevante for beboere og bestyrelsesmedlemmer

 • Tinglysning – er din ejerforening ordentligt dækket ind?

  28. februar 2023 Tinglysning er et vigtigt element i de fleste foreninger. Det kan bl.a. være med til at minimere usikkerheden om foreningens og medlemmernes rettigheder og forpligtelser. Men tinglysning, samt hvornår og hvorfor det er nødvendigt, kan nogle gange virke uoverskueligt. Læs derfor med her for at blive klogere på, hvad der ligger bag begrebet – og hvad man skal holde sig for øje.
 • Værd at vide om vedligeholdelse

  28. februar 2023 Vedligeholdelse i andelsboligforeningen kan hurtigt udvikle sig til en uoverskuelig jungle, som både bestyrelser og andelshavere har svært ved at finde vej igennem. Cathrine Sejberg Jensen, jurist i vores Foreningsafdelingen guider her til, hvad der er værd at vide, når I skal renovere og vedligeholde i andelsboligforeningen.
 • Digitale løsninger der gør betyrelsesarbejdet lettere

  17. november 2022 Bedre muligheder for at ordne bestyrelsesarbejdet hurtigt, og når det passer en selv, er et ønske i mange ejer-og andelsboligforeninger. Derfor har vi i Newsec introduceret kommunikations-platformen ProBo til de mange foreninger, vi administrerer.
 • Få hjælp til det praktiske i foreningen

  17. november 2022 Det kan være en ressourcekrævende proces at vedligeholde bygningerne i en andelsboligforening og sikre en ordentlig drift af dem. Derfor tilbyder Newsec en professionel hjælp til at håndtere alt det praktiske.
 • Er tiden løbet fra andelsbeviset?

  17. november 2022 Andelsbeviset har altid været andelshaverens dokumentation for rådighedsretten over andelen. Men tjener det traditionsrige dokument et formål i 2022?
 • Fem råd til el-ladestandere

  05. juli 2022 De favorable afgifter på elbiler samt et større udvalg har de seneste år fået danskerne til at vælge de grønne biler til. Det stiller nye krav til opladning af el- og hybridbiler, hvorfor flere foreninger ønsker at få sat ladestandere op. Men der er mange faldgruber på vejen fra ønske til realitet.
 • Værd at vide om valuarvurderinger

  05. juli 2022 Hvilke regler gælder for fastfrysning af valuarvurderinger, og hvordan fastsættes andelskronen? Læs med her, hvor Newsec Advisory har besvaret fire hurtige spørgsmål til vurderingen af andelsboligforeninger.
 • Stigende energipriser – sådan sparer du på forbruget

  05. juli 2022 Vi har oplevet stigende energipriser den seneste tid. Det er stigninger, der kan mærkes på pengepungen. Selvom vi lige nu er i den varme tid, så er der stadig god grund til, at man som beboer er opmærksom på energiforbruget.
 • Afskaffelse af andelsbeviser i andelsboligforeninger

  16. december 2021 Andelsbeviset er i dag uden betydning, da det hverken kan pantsættes eller accepteres som dokumentation for hvem, der er andelshaver, f.eks. ved belåning m.v. Det er derudover ofte forsvundet i forbindelse med salg, hvorfor sælger skal betale for udstedelse af nyt. Her er, hvad I skal være opmærksomme på, hvis I ønsker at afskaffe andelsbeviserne.
 • Fremleje i andelsboligforeninger - Newsec afliver myterne

  15. december 2021 Reglerne for fremleje i andelsboligforeninger kan til tider være kringlede, og der hersker mange myter på området. Læs med her i anden del, hvor vi lægger ud med at aflive den måske største myte på området, den såkaldte 2-årsregel.
 • Nu kan du klage over din ejendoms offentlige ejendomsvurdering

  16. juni 2021 En lovændring i december 2020 har gjort det muligt for nuværende og tidligere ejere af erhvervsejendomme, som bl.a. omfatter andelsboligforeningsejendomme, at klage over de ejendomsvurderinger, der er foretaget i perioden 2013-2020. Ønsker du at klage? Her er, hvad du skal overveje, inden du indgiver din klage.
 • Fremtidens varmeforbrug er fjernaflæseligt

  15. december 2021 Der er nye krav på vej for målingen af varmeforbrug. Allerede fra næste år vil beboere i lejligheder modtage månedsvis information om deres forbrug i fyringssæsonen. Og i 2027 må der kun anvendes målere, der er fjernaflæselige.
 • Ny normalvedtægt for ejerforeninger træder for alvor i kraft fra årsskiftet

  15. december 2021 Den nye normalvedtægt til ejerforeninger er blevet anvendt på nyoprettede ejerforeninger i hele 2021, og fra årsskiftet vil den få indpas i de fleste af vores eksisterende ejerforeninger som et udfyldende regelsæt, der regulerer i situationer, hvor foreningerne ikke selv har taget stilling i deres vedtægter.
 • Fastfrysning af vurderinger i andelsboligforeninger: et år med den nye boliglov

  15. december 2021 Oven på en periode med en del usikkerhed efter indførelsen af den såkaldte Blackstone-lov kunne andelshaverne drage et lettelsens suk. Fastfrysning af andelsboligforeningernes vurderinger blev nemlig redskabet til at undgå påvirkningen fra den nye lovgivning. Her ser vi tilbage på et år med den nye boliglov.
 • Fremleje af andelsbolig – Newsec afliver myterne del 1/2

  16. juni 2021 Reglerne for fremleje i andelsboligforeninger kan til tider være kringlede, og der hersker mange myter og misforståelser på området. Læs med her i første del, hvor vi blandt andet berører, hvor længe man har ret til at fremleje sin andelsbolig.
 • Huskeseddel til foreningens arbejdsdage

  16. juni 2021 Står foreningens arbejdsdag for døren? Du får her gode råd til, hvordan I bedst kan planlægge dagen på forhånd og få styr på arbejdsopgaverne, kollektiv ulykkesforsikring og proviant til dagen.
 • Har du styr på de nye altanregler i København?

  16. juni 2021 Der har været stor debat om forslaget til nye indskrænkende altanretningslinjer i København. Vi giver dig her en status på de nye retningslinjer for altaner, som netop er blevet vedtaget i Købehavns Kommunes Borgerrepræsentation.
 • Ny orientering om årets generalforsamling og bestyrelsesmøder

  21. april 2021 Vores anbefaling er derfor, at bestyrelsen fortsat overvejer, om det kan lade sig gøre at afholde årets generalforsamling eller bestyrelsesmøde virtuelt.
 • Facade bygning

  Orientering om årets generalforsamling

  26. marts 2021 Vi er desværre stadig påvirket af de mange hensyn og restriktioner, der er nødvendige at tage for at begrænse udbredelsen af coronasmitten i Danmark.
 • Drømmen om tagboliger

  Drømmen om tagboliger

  23. marts 2021 De fleste drømmer om at komme tættere på himmelen, og udnyttelse af loftsarealer i en forening kan faktisk være en fordel for alle. Newsec kan hjælpe jer med at idéudvikle jeres tagprojekt, så I kommer godt fra start og får taget højde for alt det, der gør udvidelsen til en win-win-situation for hele foreningen.