Newsec genvinder administration af Dades-portefølje på 1,2. kvadratmeter

En af Danmarks største private ejendomsinvestorer, Dades A/S, har valgt Newsec som fortsat samarbejdspartner på full service ejendomsforvaltning af deres portefølje. Med den flerårige kontrakt skal Newsec blandt andet levere ejendomsadministration, drift, bygherrerådgivning og bæredygtighedsydelser til den 1,2 mio. kvadratmeter store portefølje.

DADES logo
17. maj 2022

Ejendomsselskabet Dades har besluttet at genvælge Newsec Property Asset Management til fortsat at levere ejendomsadministration, drift, bygherrerådgivning mv. til selskabets ejendomsportefølje i den kommende årrække. Dades’ indgik i 2021 aftale med NREP om forvaltning og udvikling af porteføljen, og dermed kommer Newsec og NREP til at fortsætte samarbejdet om Dades’ ejendomsportefølje.  

Med den nye aftale skal Newsec administrere porteføljen, der består af 1,2 mio. kvadratmeter fordelt på 121 ejendomme til en samlet værdi af over 26 milliarder kroner. Porteføljen består af både erhverv, bolig og butikscentre, heriblandt ikoniske bygninger som ’Kobbertårnet’ ved Amerika Plads i København og butikscenteret ’Spinderiet’ i Valby.

”Newsec er en samarbejdspartner, som vi har tætte bånd til og som har stort kendskab til vores ejendomme. De har den nødvendige bredde i deres løsninger, kompetencer samt internationale perspektiv til at bidrage til en værdiskabende udvikling af vores ejendommene sammen med NREP,” siger Søren Kristiansen, adm. direktør i Dades A/S.

Unik indsigt i portefølje

Aftalen mellem Dades A/S og Newsec omfatter en bred palet af de services, som den nordiske ejendomsforvalter leverer. Ud over ejendomsadministration drejer det sig blandt andet om drift og vedligehold, bygherre- og juridisk rådgivning samt bæredygtighedsydelser og energioptimering. 

Derfor glæder det også adm. direktør i Newsec Property Asset Management i Danmark, Kim Andersen, at man er blevet betroet opgaven med fortsat at administrere og arbejde med porteføljen. 

”Vi er utrolig glade for at kunne fortsætte samarbejdet med Dades og NREP om det, vi ser som en unik ejendomsportefølje, både i størrelse og funktioner. Vi tror på, at vi i det fortsatte samarbejde kan være med til at løfte ejendommene til et endnu højere niveau på både digitale løsninger, lejeroplevelse og energioptimering. Vores viden om ejendommene opbygget gennem flere år skaber et solidt fundament og sjælden indsigt til gavn for både ejer og lejere – og ikke mindst for udviklingsmulighederne, når det gælder bæredygtighed” siger Kim Andersen, adm. direktør i Newsec, og fortsætter: 

”Med de målsætninger, som Dades og NREP har for deres egen vækst og optimering af deres ejendomme, så er vi stolte af at blive valgt til. Vores mange medarbejdere i Newsec, der i dag arbejder på Dades-porteføljen, er klar til opgaven, og vi glæder os til at være med til at realisere de ambitioner, som Dades har til udviklingen af porteføljen.” 

NREP valgte i slutningen af april, i en anden aftale, Newsec som ny samarbejdspartner til full service ejendomsforvaltning af deres danske ejendomsportefølje. Hver portefølje har en størrelse på mere end 1 mio. kvadratmeter. Samlet set er de to aftaler med NREP og Dades blandt de største administrationsopgaver i Norden. 

Fakta om aftalen: 

  • Aftalen træder i kraft 1. januar 2023 og er flerårig.
  • Dades ejer i alt 121 ejendomme herunder 11 butikscentre. Hovedparten af ejendommene er beliggende i Storkøbenhavn og i Aarhus. 
  • Det samlede udlejningsareal er cirka 1,2 million kvadratmeter.
  • Værdien af Dades’ ejendomsportefølje er over 26 milliarder kroner. 
  • Dades, NREP og Newsec Property Asset Management samarbejder allerede i dag om administrationen, drift, bygherrerådgivning, udlejning på porteføljen. 

Om Dades A/S

Dades A/S er et af Danmarks største privatejede ejendomsinvesteringsselskaber. Selskabet har mange års erfaring inden for ejendomsinvestering og har opbygget en af landets største og mest attraktive ejendomsporteføljer. Dades ejer 87 kontorejendomme og 11 butikscentre, hvoraf hovedparten er beliggende i Storkøbenhavn. 

Derudover ejer Dades 23 nyere boligejendomme samt en række restejerlejligheder. Det samlede udlejningsareal er cirka 1,2 million kvadratmeter. Værdien af Dades’ ejendomsportefølje er opgjort til over 26 milliarder kroner. Dades’ største ejere er Novo Holdings A/S, Aase og Ejnar Danielsens Fond.

Om Newsec 

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe - tilbyder ejendomsejere, investorer og lejere et komplet udvalg af services inden for ejendomsrådgivning og ejendomsforvaltning. Newsec blev grundlagt i 1994 og er i dag et partnerejet selskab med ca. 2.400 medarbejdere fordelt på de syv nordiske og baltiske markeder. I 2018 åbnede Newsec et kontor i London for at assistere internationale investorer med interesse i Norden og Baltikum

Newsec har ca. EUR 65 mia. under forvaltning og tegner årligt lejeaftaler på ca. 1,6 mio. kvadratmeter, formidler transaktioner for ca. EUR 7,6 mia. og vurderer ejendomme til en værdi af EUR 188 mia. Takket være en stor volumen og lokal tilstedeværelse kombineret med dyb indsigt i en række brancher, har Newsec en unik ekspertise på ejendomsmarkedet i Nordeuropa. 

Markedsrapporten Newsec Property Outlook er udgivet siden 2001. Download den seneste udgave på www.newsec.com/npo 

 

Property Asset Management

Læs alle nyheder

Læs alle vores nyheder her